HOME - Nieuws

Ouderbijeenkomsten van Pro6 leren ouders al loslaten voor hun behandeling begint

Iedere gezin dat hulp nodig heeft, start het liefst zo snel mogelijk. Daarom geeft Pro6 samen met Sterk Huis ouderbijeenkomsten. Bijeenkomsten waarin ouders die in een complexe scheiding zitten alvast aan zichzelf en hun situatie kunnen werken.

Lian organiseert die ouderbijeenkomsten namens Pro6. “Het zijn er tien in totaal. Voor de moeder vijf en voor de vader vijf. Ze wisselen elkaar af. Daarnaast kunnen ouders hun kinderen opgeven voor kinderbijeenkomsten. Vanuit Pro6 verzorgt Elfie deze.”

De ouderbijeenkomsten zijn ter voorbereiding op de behandeling, legt Lian uit. “De bijeenkomsten zijn gericht op de transitie van één naar twee huizen. Het gaat over richten op je eigen ouderschap, op de tijd dat de kinderen bij jou zijn en over het loslaten als de kinderen bij de andere ouder zijn.”

Lian geeft zelf uitleg, maar betrekt ook ervaringsdeskundigen. “De kracht daarvan is dat zij vertellen wat ze moeilijk vonden en hoe zij loslieten en zich richtten op hun eigen tijd met de kinderen.” Per bijeenkomst doen maximaal tien ouders mee. Dat aantal verschilt. “Iedere keer verwelkomen we nieuwe gezichten en gaan er mensen weg.”

Ouders krijgen vaak met vergelijkbare uitdagingen te maken, waardoor een gezamenlijk begin veel voordelen biedt. “Ouders delen hun ervaring met elkaar en vertellen hoe ze met lastige situaties omgaan. Het is sterker en beklijft meer als ouders van een ervaringsdeskundige of andere ouder horen hoe ze met situaties omgaan dan alleen van mij als behandelaar.”

DEEL DIT BERICHT

GERELATEERD

Ouderbijeenkomsten van Pro6 leren ouders al loslaten voor hun behandeling begint