HOME - Nieuws

‘Het is de uitdaging om op basis van dat ene gesprek de juiste inschatting te maken’

De passie van Pro6’er Jet Diepstraten? Het piekfijn analyseren van een gezin. Wat hebben zij nodig? Wat is hun hulpvraag? Hoe kan Pro6 hen helpen? Wat voor plan en aanpak hoort daarbij? Ze houdt zich inmiddels 2 jaar bezig met die passie.

“Voorheen werkte ik in de uitvoering. Onder andere met mensen met een verstandelijke beperking en in de psychiatrie. Ik werkte ook even als jeugdprofessional, maar ben voornamelijk actief geweest in de volwassenenzorg. Dat deed ik met heel veel plezier, alleen wilde ik heel graag meer de analyserende kant op. Daar lag en ligt mijn passie. Een gezin binnenkomen en onderzoeken: wat is hier aan de hand? Wat hebben deze mensen nodig? Dat is bij Pro6 mijn kerntaak.”

Het verhaal
“Ik vind het steeds weer bijzonder om een nieuw gezin te leren kennen. Ieder gezin heeft een ander verhaal en dat vind ik echt interessant. Ik voer één gesprek met een gezin: de intake. Het is de uitdaging om op basis van dat ene gesprek de juiste inschatting te maken en mensen zo naar de goede vorm van hulp te leiden. Je kunt echt een verschil maken, iets betekenen voor mensen die al langer op zoek zijn naar hulp of al andere hulp hebben geprobeerd.”

“Ik ben een spil in het geheel. Ik heb niet alleen contact met het gezin, maar ook met de verwijzers en instanties met wie wij samenwerken voor bijvoorbeeld de vaktherapie. Daarnaast spreek ik alles af met mijn collega, de behandelaar. Ik blijf vaak nog wel even op de achtergrond betrokken, bijvoorbeeld om mee te denken.”

Serieus & luchtig
“We hebben een heel fijn team binnen Pro6, met veel expertise. Van systeemtherapeuten tot begeleiders en trauma-experts. We zijn serieus in ons werk, kunnen alles met elkaar delen, zowel de successen als wanneer het even tegenzit. We maken ook tijd voor luchtige verbinding. Denk aan werklunches en feestjes, die zijn altijd erg gezellig en we lachen veel.”

Geslaagd
“Mijn werk is geslaagd als alles voor iedereen duidelijk is. Voor de ouders, het kind en mijn collega’s. Zodat iedereen met vertrouwen aan het traject begint.”

Wil je weten hoe een intake bij Pro6 gaat? Daar vertelt Jet volgende week over op onze website!

DEEL DIT BERICHT

GERELATEERD

‘Het is de uitdaging om op basis van dat ene gesprek de juiste inschatting te maken’