HOME - Nieuws

28-01-2022 Geweldloos communiceren!

We betrappen onszelf er allemaal wel eens op, dat tijdens conflicten of irritaties het moeilijk is om te luisteren naar de ander. Vanuit de irritatie krijgen we dan een oordeel. In onze gedachte zijn we bezig met de reactie, in plaats van te luisteren naar wat een ander vertelt. We begrijpen elkaar niet waardoor er een negatieve dynamiek ontstaat waarin niemand zich gesteund voelt.

Wil je meer grip op communicatie en conflicten dan is de interventie geweldloze communicatie een mooie manier om daarmee aan de slag te gaan. Ouders maar ook professionals krijgen inzicht in de eigen behoefte en de behoefte van de ander. Als we elkaar beter begrijpen kunnen we daarna gepast reageren en ervaar je steun van elkaar.

Ben je een professional en wil je meer informatie of wil je meer te weten komen over de interventie geweldloos communiceren en hoe je deze in de praktijk kunt gebruiken. Check dan onze training complexe scheidingen op de website. https://www.pro6online.com/trainingen

We aan de slag met de met de Jakhals en de Giraf. 

Je leert stap voor stap om bewuster te communiceren en een passende manier van reageren te kiezen. Er ontstaat grip en verbinding tussen elkaar.  Het is mooi om te zien hoe deze manier van communiceren gezinnen kan helpen grip te krijgen op destructieve communicatie patronen.

(Lian, gezinsbehandelaar, werkbegeleider en trainer bij Pro6)

DEEL DIT BERICHT

GERELATEERD

28-01-2022 Geweldloos communiceren!