HOME - Nieuws

Ouderschapsplan

Pro6 heeft samen met de gemeenten Dongen en Waalwijk, IMW, Amarant en de advocatuur, allen verbonden aan “Alsjeuitelkaargaat.nl”, gezocht naar een ouderschapsplan dat te gebruiken is voor alle ouders en professionals.

Gaan jullie uit elkaar en hebben jullie kinderen? Dan is het belangrijk dat jullie samen een ouderschapsplan maken. In dit plan staan alle afspraken over hoe jullie als ex-partners de opvoeding en verzorging van jullie kinderen gaan organiseren. Betrek hierbij ook jullie kinderen. Luister naar hun wensen en behoeften. Laat ze meedenken over de afspraken. Zo voelen zij zich gehoord en gezien en kunnen zij de scheiding beter verwerken.

Hier [ Ouderschapsplan ] vind je een handig ouderschapsplan die je kan gebruiken. Zo kunnen jullie niets over het hoofd zien. Het uiteindelijke ouderschapsplan moeten jullie indienen bij de rechtbank, op het moment dat jullie de scheiding officieel aanvragen.

Het is belangrijk dat jullie de scheiding juridisch goed regelen, de juridische kennis bij het berekenen van de kinderalimentatie mist namelijk vaak bij ouders en professionals, waardoor verkeerde berekeningen worden gemaakt of de afspraken verkeerd worden opgenomen in het ouderschapsplan. Hierdoor kunnen na ondertekening van het ouderschapsplan alsnog discussies ontstaan. Wij adviseren jullie daarom om bij dit proces een advocaat / mediator te vragen om jullie te helpen bij het opstellen van het ouderschapsplan en de aanvraag van de scheiding bij de rechtbank.  https://www.alsjeuitelkaargaat.nl/de-kinderen/#ouderschapsplan 

www.alsjeuitelkaargaat.nl 

DEEL DIT BERICHT

GERELATEERD

Ouderschapsplan